Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трима инвеститори искат да строят парк във Владиславово
Автор: Екип Varna24.bg 17:56 / 10.03.2010Коментари ()2455
© Varna24.bg
Трима инвеститори са декларирали намерения да изградят районен парк в крайния варненски квартал Владислав Варненчик", съобщи кметът на района Добромир Джиков по време на комисия по собственост. Местните депутати одобриха стартирането на процедурата за отдаването на терена на концесия.

Идейният проект предвижда паркът, който е с площ от 28 дка, да бъде разделен на три зони. Първата от тях ще е за деца до 6 години, към която ще има и сладкарница. В средата се предвижда да бъде изградена полузакрита сцена от типа на Раковината в Морската градина. Последната зона е деца над 10 години, където ще има три спортни игрища, картинг писта и скейтборд. Предвижда се да бъдат изградени и санитарни възли, които сега не съществуват.

Няма да им монолитно строителство, а само временни обекти, каза Добромир Джиков. По думите му теренът ще продължи да бъде общинска собственост и районната администрация ще контролира размера, обема и вида на подобренията. Всички разходи по охрана и ремонт ще се бъдат за сметка на концесионерът. Озеленяването ще бъда 88% от общата площ, а 10% са предвидени за площадките и сцената, а останалите 2% са за временни обекти. Според разчетите само първоначалната инвестиция ще бъде в размер на около 2,5 млн. лв. Паркът ще се ползва без входна такса от гражданите.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Trima-investitori-iskat-da-stroyat-park-vuv-Vladislavovo-148153
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.