Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отказаха да освободят от ареста лихвар от Силистра
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 17.03.2010Коментари ()1199
© Varna24.bg
Мариан Стоянов, уличен в нерегламентирана лихварска дейност, извършвана в Силистра ще продължи да пребивава в ареста. Днес Апелативният съд във Варна днес потвърди определение на Силистренския окръжен съд от началото на март, тази година, с което е била определена първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 32 годишния силистренец.

Пресслужбата на съда уточнява, че в края на февруари тази година мъжът е бил привлечен като обвиняем за незаконно упражнявана банкова дейност, от която е получил значителни неправомерни доходи. Това тежко умишлено престъпление се наказва с лишаване от свобода от 5 до 10 години, с глоба от пет до 10 хиляди лева, като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имущество на дееца. При обиска от дома му разследващите иззели 7 килограма златни накити, близо 27 хиляди лева, документи за 47 сделки и множество договори за покупко - продажби.

Според адвокатите, Стоянов е търгувал с автомобили и затова у него били открити множество запис на заповеди. Според съда обаче, в хода на разследването са събрани гласни доказателства, според които мъжът е използвал физическа сила и заплахи при сключване на сделките. Апелативната инстанция потвърди изводите на силистренския съд, базирани на събраните по досъдебното производство материали. Те обосновават предположението, че Стоянов е автор на престъплението, за което се разследва. Споделят се и опасенията на първоинстанционния съд, че има опасност ако е на свобода Мариан да се укрие на наказателно преследване или да се опита да окаже въздействие върху призовани от разследването свидетели.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkazaha-da-osvobodyat-ot-aresta-lihvar-ot-Silistra-149493
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.