Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дават 100 000 лева на млад предприемач
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 23.03.2010Коментари ()1269
© Varna24.bg
100 000 лева награда може да получи предприемач, който впечатли с иновативна идея. Инициативата е на създадената миналата година фондация Empower United, която организира конкурс за млади предприемачи. Кандидатите за голямата награда трябва да предложат на вниманието на компетентно жури бизнес план, който да показва в детайли как може да бъде реализиран проектът им. Разработките ще се приемат от 1 май до 1 юни, а през септември ще бъде ясен и победителят, информира Светла Стоева, директор отдел „Маркетинг и продажби" във фондацията. По думите й оценяването ще мине през три нива.

През тази година Empower United стартира и стажантска програма за млади лидери, насочена към студенти, завършили II курс. Мераклиите да участват в нея трябва да представят автобиография на английски език, есе на тема „Твоите дългосрочни планове", също на английски и поне 2 препоръки. Ще се взимат предвид и оценките от следването до момента. Одобрените студенти ще изкарат 8-месечна практика, като първите два месеца ще представляват обучение за разкриване на лидерския потенциал. Домакин на тренинга ще бъде Американският университет в Благоевград, партньор на фондацията. 6-те месеца стаж текат във водещи български компании, като практиките са платени.

Фондацията бе сред участниците във варненското издание на форума за студентски стаж „Кариери". В него се включиха над 30 компании, десетина от които варненски. Най-атрактивни за младите хора се оказаха щандовете на утвърдените компании като Mtel, E. ON и т. н. Форумът „Кариери" е добра възможност за младите хора да сверят часовника си по отношение на пазара на труда. На него те могат да проведат и първо интервю, при това в неформална обстановка.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Davat-100-000-leva-na-mlad-predpriemach-150991
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.