Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
След Морската общината ще поиска и плажовете
Автор: Екип Varna24.bg 11:41 / 24.03.2010Коментари ()1593
© Varna24.bg
Не само Морската градина и Аспарухов парк, а и плажовете на територията на община Варна трябва да са нейна собственост, а не на държавата. Тази позиция изрази пред медиите председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов. Той допълни, че винаги е стоял зад тази идея, въпреки че е наясно колко трудно тя може да стане реалност.

„Когато има някакъв проблем с плажовете, всички се обръщат към общината, а не към държавата", обоснова се председателят на местния парламент. На днешната сесия съветът трябва да гласува решение историческото ядро на Морската градина да стане общинска собственост. Министър-председателят Бойко Борисов вече даде принципно съгласие за това, но окончателното решение за прехвърлянето на парка ще е на Министерския съвет.

Аналогични действия за Аспарухов парк и останалата част от Морската градина от Шокаровия канал до Евксиноград ще последват вероятно следващия месец. Кметът Кирил Йорданов обаче предупреди, че има неизяснени моменти в характера на държавната собственост на терени в тази част на парка. Някои от тях се управляват от отделни държавни ведомства и не е ясно дали не е планирано тази собственост да бъде запазена при прехвърлянето на собствеността.

Неизяснени за общината остават и въпросите около частната собственост в Морската градина. По този повод кметът е поискал допълнително информация от правителството.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sled-Morskata-obshtinata-shte-poiska-i-plazhovete-151344
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.