Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Двойно повече жени опитват самоубийство във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:47 / 26.03.2010Коментари ()707
© Varna24.bg
На 13-години е най-младият пациент, постъпил в клиниката по токсикология във Варна, направил опит за самоубийство през 2009 година. Това заяви  доц. Снежа Златева, завеждащ клиниката по токсикология към Военноморска болница - Варна. Тя допълни, че ако съпоставя данните от 2009 и 2008 година, то те не се различават особено много, като и тогава е имало деца на по 13 години, които са правили опит за самоубийство.

По отношение на пиковете при алкохолните интоксикации доц. Снежа Златева обясни, че най-много пациенти през миналата година са били приети през месец юли, като тогава в клиниката са постъпили 43-ма пациенти, както и през месец декември, когато отново са били приети 43-ма души след препиване. Тя допълни, че заради туристическия сезон през миналото лято през токсикологията във Варна са минали 9-ма чужденци с остри алкохолни интоксикации.

Златева коментира, че по отношение на децата до 18-годишна възраст, които са злоупотребили с алкохол през 2009 година, данните са много неприятни и посочи, че младежите до тази възраст, които са постъпили в болничното заведение заради препиване са били 58, а от 18 до 20-годишна възраст са още 37 пациенти.

„Всъщност всеки пети пациент, който сме приели с алкохолна интоксикация през миналата година, е бил на тази крехка възраст", коментира още специалистът. Снежа Златева добави още, че при злоупотребите с алкохол повечето приети пациенти са мъже - 292, а жените са били 98. По отношение на опитите за самоубийство през миналата година определено жените са били доста - 164, докато мъжете, опитали се да се самоубият, са били 72-ма.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvoino-poveche-zheni-opitvat-samoubiistvo-vuv-Varna-151924
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.