Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Младежка организация започва кампания против найлоновите торбички
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 26.03.2010Коментари ()837
© Varna24.bg
Кампания против употребата на найлонови торбички започва младежката организация „ИДЕЯ" във Варна. С проекта си искаме да събудим чувство за отговорност у младите граждани и да им покажем, че дори на пръв поглед незначителни неща като найлоновите торбички оказват голямо влияние върху околната среда и нейната чистота, коментира Мая Ангелова.

Тя уточни, че младежите целят да заменят възможно най-много найлоновите торбички с платнени такива и така да положат основите на един по-икономичен и екологичен начин на пазаруване и пренос на стоките. Платнетите торбички имат двойна функция - освен екологичен начин за пренос на продукти и стоки, те играят ролята и на рекламен материал, промотиращ идеята на младежите, като по този начин се усилва и ефекта от тях.

Стартът на кампанията ще бъде даден по-късно днес с информационна среща посветена на проблема, в който ще се включат младежи, еколози, медии, младежки работници, представители на бизнеса и др. Предвижда се младежките работници от „ИДЕА" да посетят 12 учебни заведения на територията на града с цел реализиране на еко-ателиета. Паралелно с това, в центъра на града и мол „Варна" ще се проведе и акция „Сливи за смет", в рамките на която ще бъдат подменяни найлонови торбички с нови еко-чанти.

Проектът „Аз съм Еко!" се реализира с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие" на Европейската комисия, администрирана в България от НЦЕМПИ. Повече за програмата и Националния център за европейски младежки програми и инициативи може да се намери в интернет на адрес: www.youthbg.info.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladezhka-organizaciya-zapochva-kampaniya-protiv-nailonovite-torbichki-152048
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.