Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
90 младежи месечно минават през МИКЦ – Владиславово
Автор: Екип Varna24.bg 16:24 / 26.03.2010Коментари ()1012
©
Около 90 младежи средно на месец минават през Младежкия информационно-консултантски център (МИКЦ) в жк "Владислав Варненчик", който е третият във Варна и първият в по-отдалечените от центъра райони, сподели Мая Друмева, ръководител на проекта "МИКЦ Владиславово", който отново спечели финансиране от Националния център за европейски младежки програми и инициативи.

Стойността на проекта е близо 25 хил. лв. за периода от март до декември 2010 г. Тук младежите от квартала най-често търсят съдействие и информация за места за изява, комуникация помежду си, възможности за доброволчески дейности и др. като например как се пише CV при кандидатстване за работа.

В центъра се организират различни семинари и открити приемни - съвместно с полицейския участък и районното кметство, което е партньор по проекта, добави Друмева. МИКЦ Владиславово има съвместни прояви и с две от училищата в района - "Пейо Яворов" и "Стоян Михайловски".

По линия на сътрудничеството с Младежкия доброволчески център в читалище "В. Маяковски" за първи път тази година във Владиславово очакват и доброволци от чужбина, трима младежи от Испания, Италия и Дания. Консултантът Ивайло Чебаев посочи и акцентите в работата на МИКЦ за 2010.

Съвместно с другите два младежки центъра в рамките на Седмицата на европейската активност в края на април се предвижда да бъдат организирани велопоход, нощни наблюдения в НАОП "Н. Коперник" и изяви на млади рок групи. През август ще бъде отбелязан Международният ден на младежта, а през декември - Денят на доброволеца.

В интернет сайта на адрес: vladislavovo.mikc.bg пък вече работи и нова секция с видео новини, похвали се Ивайло Чебаев. Минути след пресконференцията в НЧ "П. Р. Славейков 1928" бе открита фотоизложба на кръжочници от курса по астрономия на Наташа Иванова от НАОП "Н. Коперник".

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/90-mladezhi-mesechno-minavat-prez-MIKC-Vladislavovo-152071
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.