Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
10% данък върху джакпота, за ДДС още не се знае
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 27.03.2010Коментари ()493
© Impact Press Group
Печалбите от тото и други игри на късмета ще се облагат с 10 % данък. За това окончателно се договориха синдикатите, работодателите и правителството на продължаващите и в събота консултации. Приходите от застрахователна дейност вече ще се облага с данък. Сега се облага печалбата.

Правят се промени и по отношение на авансовите вноски на Данък печалба на фирмите. От тези три мерки в бюджета ще влязат 230 милиона лева, съобщиха от НАП. Към момента не е постигнато съгласие по увеличаването на ДДС. Договорените днес три мерки може да се окажат алтернатива на повишаването на ДДС. Ако и този налог скочи с 2 на сто, приходите в бюджета ще бъдат 600 милиона лева.

В петък премиерът обяви, че ДДС със сигурност ще бъде увеличен. Другите сигурни мерки са емитиране на държавни облигации и продажба на дялове от държавни фирми. Друга възможна мярка е намаляването на нормативно признаваните разходи, които сега някои професии ползват като данъчно облекчение.

Обсъжда се да се привличат пари и с отдаването под аренда на държавни земи. Очаква се министър-председателят да се присъедини към заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Той вече направи коментар - ако прокуратурата не каже, че е направено престъпление и не можем да анулираме всички сключени договори, тогава излизаме от мечтите си за еврозоната и влизаме в свръхдефицит на държавата.

Източник: Dnes.bg



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/10-danuk-vurhu-dzhakpota-za-DDS-oshte-ne-se-znae-152253
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.