Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Много от хората страдат от превъртането на времето
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 28.03.2010Коментари ()935
© Varna24.bg
Превъртане на стрелката на часовника ще докара умствено превъртане на две трети от населението. Злокобното последствие ще засегне предимно полицаи и началници, тъй като са подложени на огромен стрес, заяви за "Стандарт" д-р Кирил Свиленов.

Освен ченгета и шефове, от смяната на времето ще се оплачат хората с по-лабилна психика, както и емоционалните и чувствителни личности. Те ще усетят най-силно лупинга на стрелката в понеделник, когато ще имат час за сън по-малко, но и поне месец лечение. "За хората под стрес и подложените на тежък физически труд е добре в продължение на месец да приемат витамини, както и аргинин. Това е специална аминокиселина, която регулира умората", обясни медикът.

Останалите обаче не трябва да се тъпчат с лекарства и в никакъв случай с антидепресанти, напомни Свиленов. Те бързо ще се адаптират с новата часова разлика и само в първите дни ще усетят леко неразположение.

Утешителните думи на Свиленов обаче явно не се отнасят за голям брой нашенци, тъй като според статистиката всеки втори у нас е с някакво психично заболяване.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mnogo-ot-horata-stradat-ot-prevurtaneto-na-vremeto-152321
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.