Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Десетки загинаха при терористична атака в московското метро
Автор: Екип Varna24.bg 11:23 / 29.03.2010Коментари ()1128
©
Московското метро бе разтърсено от два мощни взрива тази сутрин, съобщават светновните агенции. Първият е бил в 7:56 ч. московско време, на станция "Лубянка". Първоначалните данни сочат, че са загинали 20 души, а над 10 са ранени. Вторият взрив станал 40 минути по-късно, на станция "Парк на културата". До момента са открити телата на над 14 загинали.

Двете взривни устройства са били с мощност по 3 кг тротилов еквивалент. Взривът е бил толкова мощен, че вагонът на "Лубянка" се е деформирал и се е наложило пожарникари да разрежат ламарините, за да извадят хората. И двата терористични акта са идентични по организация. Атентаторите са жени самоубийки (така наречените шахидки, обучавани от уахабитите в Чечения и Абхазия).

Уточнява се как са задействани експлозивите - дали терористките сами са се взривили или това е станало дистанционно, като чрез мобилен телефон са задействани експлозивите, били по телата на жените.

Руската столица буквално е в паника, линейки кръстосват града. Има засилена охрана и масови проверки на публичните места. Властите в Москва откриха гореща телефонна линия, на която гражданите могат да получат информация за свои близки.




Още по темата: общо новини по темата: 1
29.03.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Desetki-zaginaha-pri-teroristichna-ataka-v-moskovskoto-metro-152525
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.