Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Учат млади варненци да рисуват комикси
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 20.01.2023Коментари ()839
©
Младежи ще се учат във Варна как да рисуват комикси
Какво е комикс и как се създава рисувана история учат младежи във Варна. Събитията са организирани от ComicsVarna и Amorpha Youth Foundation.

Лекторите и обучителите преподават: защо комикса е наречен деветото изкуство,

какво трябва да знаеш, за да “проговориш" езика на комикса, кои са основните елементи на един комикс, как да стигнеш от идеята до сюжета, за да създадеш сценарий за комикс, какво да направиш, ако не можеш да рисуваш, а искаш да създадеш комикс, как да постъпиш, ако не можеш да измислиш история и др.

Накрая ще бъде сформирана финална сборна изложба, съобщиха организаторите за Varna24.bg.

Ателиетата се провеждат в пространството на Amorpha Youth Foundation, което се намира в центъра на Варна, Адвокатска градинка, ул. "Драган Цанков" №10.

Ще бъдат сформирани малки групи от 6 души и в 2 възрастови групи: младежи от 12 до 15 години и младежи от 16 до 19 години.

Ателиетата се провеждат в периода 1 февруари - 5 март 2023 г. Записването е до 27 януари, съобщи Елена Владова: журналист в областта на културата, преводач от френски език и Монтесори педагог, автор на книги за деца и възрастни и на няколко кратки комикса, създадени съвместно с различни художници. Тя е завършила курс "Автор на комикси“ към Международен център за дистанционно обучение Брюксел, част от Ondernemersschool, Нидерландия.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchat-mladi-varnenci-da-risuvat-komiksi-1537939
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.