Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спряха тока на ромите за празника
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 09.04.2010Коментари ()906
© Varna24.bg
За 11-и път ромите в Балчик отбелязаха Международния ден на ромската общност - 8 април. Празника уважиха представители на общинското ръководство. Поздрав към събралите се в клуба на улица "Средна гора" поднесе кметът на Балчик Николай Ангелов. Празненството започна с известно закъснение поради липсата на ток. Причината не бяха неплатени сметки, а поредното скъсване на кабели при изкопните дейности за полагане на нова подземна инфраструктура. Въпреки това развлекателната програма за циганите продължи през целия ден до късно вечерта с много танци, музика и спорт.

Ние в Балчик сме предимно ромски мюсюлмани, сподели водачът на общността в района Ридван Али Демир. Вчера около 90 социално слаби жители от ромски произход получиха агнешки курбан.

Най-големият проблем на ромите е липсата на работа. Предимно работещите са заети в строителството. Безработицата и многото деца в едно семейство са най-честата причина ромите да посягат на чуждото имущество или пък да бъдат в списъците на некоректните платци към различни ведомства. Все пак, отбеляза Ридван Али, в община Балчик спрямо други райони в страната кражбите са по-малко, а младите роми са по-образовани и повечето вече отглеждат само по две деца.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Spryaha-toka-na-romite-za-praznika-154979
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.