Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
„Градски транспорт” скочи срещу съветник
Автор: Екип Varna24.bg 10:57 / 10.04.2010Коментари ()5201
© Varna24.bg
Служителите на „Градски транспорт" скочиха срещу общинския съветник и председател на транспортната комисия към местния парламент Красимир Маринов. Според тях той не защитавал интересите на дружеството, а работел за неговата приватизация. Този слух отдавна се носел в общинското дружество. Шофьори и механици имали множество поводи да вярват, че шефът на комисията „Транспорт" или целял лично да придобие фирмата, или прокарвал нечий интерес в тази насока. Мнението им обаче се затвърдило след последната среща при председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов, два дни преди той да бъде арестуван именно за далавери с „Градски транспорт". Тогава синдикатите посетили Гуцанов, за да го увещават да им се изплатят възможно най-скоро парите, които общината им дължи за пенсионерските и ученическите карти. На срещата бил поканен и Маринов, като председател на ресорната комисия. Той обаче направил всичко възможно, за да се противопостави на исканията им. Осъдил и колективния трудов договор на дружеството, в който синдикатите успели да издействат някоя друга социална придобивка. Маринов реагирал доста остро на настояването им общината да отпусне пари възможно най-скоро, за да се изплатят великденските премии на служителите.

„И пак бих реагирал остро в такава ситуация. Не е нормално в условията на криза, когато и държавата, и общината са затруднени, някой да влиза и да казва, че иска пари за премии, иначе да му мислим", коментира вчера общинският съветник от „Отечество".

Според него дори и някога да се мисли за приватизация, то сега моментът е повече от неподходящ. Предстои общината да кандидатства по голям транспортен проект по европейските програми за 50 млн. евро, припомни Маринов. „С тези пари ще може в значителна степен да се обнови автопаркът на дружеството, и то с нови автобуси. Това може да стане обаче единствено ако „Градски транспорт" е общинска фирма", обясни Маринов.

Синдикатите във фирмата са провели в четвъртък 2 събрания, на които са обсъдени бъдещите действия след ареста на прокуриста на дружеството Пенчо Пенчев. „Опитваме се да обясним на хората, че няма от какво да се притесняват и че фирмата е стабилна. Вярваме напълно на прокуриста", заяви синдикалистът Сашо Димитров. Той добави, че екипът дори се сплотил и сега работел още по-активно.

От позицията на служител във фирмата Димитров обясни, че рециклираните рена са били добра сделка. Те се разваляли не повече от доставените от Турция „Мерцедеси".

Източник: в. "Позвънете"




Още по темата: общо новини по темата: 17
06.08.2008 »
30.07.2008 »
28.07.2008 »
25.07.2008 »
24.07.2008 »
21.07.2008 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Gradski-transport-skochi-sreshtu-suvetnik-155162
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.