Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ако зелето стане горчиво, какво да правим с него?
Автор: Екип Varna24.bg 14:29 / 03.02.2023Коментари ()1486
©
Много домакини предпочитат да не купуват кисело зеле от магазина, а да го приготвят сами. Домашният продукт е и по-вкусен, и по-качествен. Можете да се насладите на вкуса му дори до пролетта. Но въпреки предимствата си, домашното кисело зеле има и един недостатък - често става горчиво на вкус.

В случая не е необходимо да го изхвърляте, защото има начин да неутрализирате горчивината с правилните съставки.

Как да неутрализираме горчивината на киселото зеле?

Горчивината на киселото зеле се премахва с нерафинирано масло. Добавете 2-3 супени лъжици олио, леко поръсете със захар и накрая добавете пресен копър. Зелето трябва да престои известно време и след това можете да го овкусите. Няма да остане и следа от горчивина. Горчивината се появява, когато зелето не е пробито с дървена пръчка по време на мариноването. Въглеродният диоксид променя вкуса му към по-лошо, пише "Факти".


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Ako-zeleto-stane-gorchivo-kakvo-da-pravim-s-nego-1554946
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.