Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици от младежки театри се борят за Купата на кмета
Автор: Екип Varna24.bg 08:20 / 13.04.2010Коментари ()1171
© Varna24.bg
И тази година община Варна и сдружение „Изкуство и светлина" с председател Елена Валеева - Йорданова ще наградят талантливи варненски ученици, завоювали първи места в международни и национални състезания с медал „Дарование". Това ще стане тази вечер от 17:30 часа в ДКС.

За шести в младежкия театър ще се изявят училищни отбори и телевизии. Представянето им е под надслов „Пъдари на ефира на Варна". То ще протече на два етапа: рубрика „Новини" - в рамките на 3 минути и рубрика „Криво огледало" (пародия на популярен водещ, предаване, рубрика) - също до 3 мин. Състезанието има за цел да провокира изобретателност, комбинативно мислене, творчество и трябва да отговаря на следните изисквания: текстовата част да е на български език, да бъде оригинално, остроумно, весело, с елементи на пародийност и да има собствено име и лого.

За купата на кмета тази година ще се състезават НУИ „Добри Христов" (дебют), СОУ „Найден Геров", СОУ „П.К.Яворов", СУ „Г. Бенковски", ВТГ „Г.С.Раковски", ПГТМД, МГ „Д-р Петър Берон" и СОУ „Гео Милев".

Водещ отново ще е популярният варненски спортен журналист Румен Генов, а отборите ще бъдат оценявани от авторитетно жури, съставено от известни артисти, спортисти, хореографи и журналисти. Очаква се гост на състезанието да бъде актьорът Виктор Калев от "Шоуто на Слави".

 



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Uchenici-ot-mladezhki-teatri-se-boryat-za-Kupata-na-kmeta-155693
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.