Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Акостираха корабите-участници в учението Blackseafor
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 16.04.2010Коментари ()781
© Impact Press Group
Във Варна днес пристигнаха корабите от групата за военноморско сътрудничество на черноморските държави BLACKSEAFOR. В 14-та поредна активация на BLACKSEAFOR участват корвета "Rear admiral Horia Macellariu" от състава на Военноморските сили на Румъния, с командир капитан II ранг Ливиу Моток, фрегата "Yildirim" от състава на Военноморските сили на Република Турция, с командир капитан II ранг Айдън Сезеноглу, голям десантен кораб „Цезар Куников" от състава на Черноморския флот на Руската федерация, с командир капитан II ранг Сергей Александрович Ларчук и кораб за управление „Славутич" от състава на Военноморските сили на Украйна, с командир капитан II ранг Максим Кириакиди. Единствено Грузия няма да участва с кораб, но ще има свой представител в Щаба на BLACKSEAFOR.

Оперативен командващ на BLACKSEAFOR е комодор Румен Николов - заместник началник на ВМС. Командир на Оперативната група за военноморско сътрудничество на черноморските държави BLACKSEAFOR е комодор Георги Мотев - командир на военноморска база Бургас.

За днес са предвидени протоколни визити на командирите на кораби от групата при командира на военноморска база Варна - комодор Емил Ефтимов, а след това - при кмета на Община Варна - господин Кирил Йорданов. Утре корабите ще са отворени за посещение от граждани от 10:00 до 12:00 часа.

По време на първата за годината активация корабите от BLACKSEAFOR ще прекарат 6 дни на море и ще проплават 1200 морски мили. Седемстотинте участника в групата за военноморско сътрудничество ще бъдат в 3 пристанища в продължение на 13 дни.

 

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Akostiraha-korabite-uchastnici-v-uchenieto-Blackseafor-156721
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.