Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
тмениха продажбата на балчишката дамба
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 17.04.2010Коментари ()608
Административният съд в Добрич обяви за нищожни заповеди на бившия областен управител на града Ердинч Хаджиев за продажбата на част от брегоукрепителното съоръжение, изградено между Балчик и курорта Албена, пише Радио Варна. Бившият губернатор на Добрич продаде съоръжението на две търговски дружества.

Делата са образувани по протест на Окръжната прокуратура за обявяване на сделките с двете фирми за нищожни. Според Административния съд е извършено разпореждане с имоти, които не само са част от брегозащитно съоръжение, изградено в акваторията на Черно море. По смисъла на Конституцията те са изключителна държавна собственост. Освен това т. нар. дамба е построена с европейски средства на стойност над 4 200 000 евро в рамките на проект „България - защита на речните и морските брегове от ерозията и абразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси".

През март Окръжният съд в Добрич остави в ареста с постоянна мярка „задържане под стража" Ердинч Хаджиев по обвинение за продажба на друг държавен имот край шабленския фар.

Източник: в. "Позвънете"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/tmeniha-prodazhbata-na-balchishkata-damba-156809
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.