Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Червените скептични за Гуцанов, трудно щял да се върне в политиката
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 19.04.2010Коментари ()1490
© Impact Press Group
Борислав Гуцанов трудно ще успее да възвърне доверието в себе си след случилото се. Дори и съдът да изчисти името му, за известен период от време, той ще остане извън политическата сцена. Това мнение изрази във Варна депутатът и секретар на Изпълнителното бюро на столетницата Антон Кутев, който дойде в града, за да поощри местния актив. По думите му ръководството на БСП-Варна е постъпило доста адекватно след ареста на председателя на Общинския съвет. Това е режисирана акция, от която имиджът на БСП в морската столица неминуемо ще пострада, допълни депутатът. Според него в работата на прокуратурата има политическа намеса, а атаките ще продължат.

Кметовете подписват много документи ежедневно и няма начин да не им се оказва натиск. Ако премиерът Бойко Борисов не беше във властта, щеше да бъде в същото положение, категоричен е Кутев. Той заяви, че докато Борисов е бил кмет на София, в градския транспорт на столицата е имало доста по-значителни скандали, които обаче не са предизвикали подобна реакция. Искаме прокуратурата да си върши работата и да не прилага двоен стандарт. Още повече пък да използва снайперисти срещу определени хора, възмути се депутатът. Той припомни правилото, че всеки е невинен до доказване на противното.

Като опити за установяване на диктатура определи поведението на премиера червеният депутат. По думите му, реформите, към които се върви в правораздавателната система, говорят за политическа зависимост. Целта на правителството е да всее страх във всички системи, не само в съдебната, каза още секретарят на Изпълнителното бюро на столетницата. Той подчерта, че при налагане на авторитарно или личностно управление най-потърпевш винаги се оказва народът и никога хората от властта. Не трябва да чакаме помощ от Европа. Само гражданското общество и партиите могат да противодействат на правителството, посочи народният представител. Според него не е далеч времето, в което БСП ще поиска вот на недоверие на управляващите заради кризата, в която се намира страната. Искаме първо да видим как върви събираемостта в бюджета, посочи Кутев, според когото истинската трагедия в икономиката ще настъпи през май.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 196
26.02.2014 »
17.10.2013 »
15.03.2012 »
28.06.2011 »
22.05.2011 »
22.05.2011 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Chervenite-skeptichni-za-Gucanov-trudno-shtyal-da-se-vurne-v-politikata-157090
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.