Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Присвоили слънчоглед за над един милион
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 19.04.2010Коментари ()637
© Varna24.bg
1800 тона слънчогледово семе на стойност над 1 милион лева са били присвоени с помощта на варненски окръжен прокурор. Това твърдят от фирмата, претендираща, че е собственик на зърнената култура. Слънчогледът е иззет от база в аксаковското село Крумово като веществено доказателство, а впоследствие върнат, но не на собственика, а на друга фирма. Сложният казус бе представен вчера пред медиите от представителите на фирмата-собственик. Тя закупила слънчогледа от друго дружество в края на миналата година, като договорът за сделката е сключен в столицата. Според него първоначалният собственик е трябвало да предаде складирания в аксаковското село добруджански слънчоглед до края на февруари тази година. Това обаче не се случило. Следва издаването на изпълнителен лист в полза на купувача.

Междувременно в складовете в Крумово е извършено претърсване по образувано досъдебно производство, а слънчогледът е оставен за съхранение като веществено доказателство. Съдебното дирене е образувано след жалба на фирма срещу първоначалния собственик на слънчогледа. То обаче приключва с мнение, че няма престъпление, а гражданско-правен спор. Вместо да обжалва отново, загубилата съдебната битка фирма търси услугите на прокурор, който да й свърши работата.

Настоящият собственик се жалва от загубата в Окръжната прокуратура във Варна, като подава и установителен иск в Софийски градски съд. Той настоява за връщане на вещественото доказателство. Според ощетената фирма, прокурорът е целял единствено да предаде слънчогледа на потърсилата услугите му фирма. Първия ден той прикрепил стоката като доказателство по делото, а на втория ден я върнал, игнорирайки доказателствата за нов собственик. От фирмата притежател на склада пък заявяват, че слънчогледът е бил отклонен, след като цената му се вдигнала двойно спрямо миналата година. В момента той е под полицейска охрана.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Prisvoili-slunchogled-za-nad-edin-milion-157093
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.