Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Данъчни облекчения за млади семейства поискаха 186 варненци
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 20.04.2010Коментари ()2566
© Varna24.bg
От началото на годината в НАП-Варна са подадени 186 декларации с искане за ползване на данъчно облекчение за млади семейства. Това разкри Зорница Чапарова от отдел „Услуги за клиенти" към варненската дирекция на приходната агенция.

До 30 април е срокът за подаване на данъчните декларации за доходите на физическите лица, с която можете да заявите желание да ползвате данъчно облекчение за млади семейства. Условията са няколко. Две от тях - преди да сте изтеглили ипотечен кредит, да сте се оженили и единият от съпрузите да не е навършил 35 години към датата на сключения договор. Данъчното облекчение за млади семейства бе въведено в края на 2008 г. В края на 2009 г. с решение на парламента облекчението бе премахнато, но седмица по-късно върнато отново в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

На 47 семейства е отказано ползването на данъчното облекчение, тъй като не отговарят на някое от условията. Най-често пречка се оказва изискването новозакупеното и ипотекирано жилище да е единствено за младото семейство, или на името на съпрузите да няма идеална част от друг имот, показват наблюденията на варненските данъчни.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Danuchni-oblekcheniya-za-mladi-semeistva-poiskaha-186-varnenci-157455
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.