Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Само 1 уволнен данъчен за година
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 21.04.2010Коментари ()478
© Varna24.bg
Само 1 служител на данъчното във Варна е бил уволнен през миналата година. Дамата не спазила възложена й задача и не се съобразила с наложениете във ведомството правила за работа, обясниха от НАП - Варна. Така и не стана ясна обаче конкретната причина за уволнението. Петима данъчни пък са получили предупреждение за уволнение още в началото на миналата година. За дейността им беше направена проверка след сигнали за участието им в схема за източване на ДДС.

186 варненски млади семейства са декларирали, че искат да се възползват от данъчното облекчение за новозакупено жилище. То е предвидено специално за съпрузи, които са теглили кредити за придобиване на жилище. Условията са те да нямат други имоти и към датата на сключване на договора поне един от тях да не е навършил 35 години. Облекчението се ползва само от единия от семейството.

От всички обработени декларации до момента е ясно, че на 47 от двойките няма да бъде признато облекчението, защото не отговарят на някое от условията. Наблюденията на данъчните сочели, че най-често на името на някой от съпрузите се води идеална част от друг имот. Обикновено спънките за двойките идвали от наследствени имоти.

Срокът за подаване на данъчни декларации, в които можете да заявите желание да ползвате облекчението, е 30 април.

Източник: в. "Позвънете новини"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Samo-1-uvolnen-danuchen-za-godina-157676
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.