Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Приключиха квалификациите на националното за бармани
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 21.04.2010Коментари ()1254
© Impact Press Group
Вчера приключиха квалификациите на ХХ Национално първенство на Българската асоциация на барманите. В шампионската битка днес с начало 17 часа в зала 1 на ФКЦ-Варна, ще влязат най-добрите 6 бармана във Флеъра и челните 12 в Класиката. За първи път в историята на състезанието ще се проведат смесени финали, т.е. ще се редуват двата стила. Журито, ръководено от г-н Ерик Бутон - регионален мениджър на сиропи „Монин" за Централна Европа, ще бъде разделено на дегустационно, в което влизат Дарко Ангелески - президент на Македонската асоциация на барманите, Янис Колциос и Димитрий Хадзопулос от Борда на Гръцката асоциация, Михаил Марковски - президент на Българската асоциация на сомелиерите, Тихомир Гергов - бранд мениджър на „Монин" за Близкия Изток, Африка, Индия и Средиземноморието, и на техническо, което ще се състои от Филип Арнаудов - вицепрезидент на Македонската асоциация, Костин Гаке, Георге Опреа, Йонел Талпау, Михаил Станчиу - от Борда на Румънската асоциация.

Очаква се имената на новите шампиони да станат известни към 21 часа, като преди церемонията по награждаването голяма демонстрация ще направи Али Алкан - шампион на Турция по флеър.

Трима победители бяха отличени в мини състезанията на спонсорите вчера. Club Angel на Катерина Шопова спечели надпреварата за най-добър коктейл с продукти на Pepsi, Fresh Power на Васил Колев стана най-добър коктейл с продукти на DEVIN Fresh, а Нешо Пелтеков от Пазарджик е барманът, който забърква най-доброто Bacardi® Мохито в България.

Нешо е родом от Пазарджик, има бакалавърска степен по Маркетинг от УНСС и в момента учи за Магистър със специалност „Мениджмънт и лидерство" в НБУ - София. Заради учението, барманството засега го практикува само като хоби. За 3 поредни години е работил на Острова на богатите - „Мартас Винярд" в САЩ, като опитът му по състезания на БАБ му носи назначението като барман през миналото лято.

Мохито е любимият коктейл и на всички заможни хора там, казва Нешо. Имам собствени коктейли „Хевън" и „Екстази", които предлагам на отделно меню на моя бар и само аз имам тази привилегия. За един сезон успях да създам своя клиентела сред богаташите. Една вечер даже изгоних Джеймс Белуши, защото пушеше на терасата. Джей Зи, съпругът на Бионсе, също ни е бил клиент за 4 юли (м.г.) - Деня на независимостта. Най-предпочитаните напитки от него и компанията му бяха коняк „Хенеси" и естествено „Дом Периньон".



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Priklyuchiha-kvalifikaciite-na-nacionalnoto-za-barmani-157772
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.