Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чистим отпуски до края на 2011 г.
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 24.04.2010Коментари ()719
Социалните партньори са се договорили до края на 2011 г. да можем да разчистим старите си отпуски, без да ги губим.

Неползваните дни за минали години само в администрацията са на стойност 400 млн. лв. според финансовия министър Симеон Дянков.

Рекордьор по труд без отдих е Националната агенция за приходите (НАП): на близо 7-те хиляди нейни служители се падат средно по 150 неизразходвани дни отпуск, отбелязва вестникът.

В Брюксел вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ ще предложи на парламента да създаде специален съд за корупция и организирана престъпност, пише "24 часа".

Той ще е част от цялостна концепция за реформа на правосъдието и вътрешните работи, които правителството ще представи пред Народното събрание на 3 май.

Министърът критикувал и сезирането на Конституционния съд за промените в Наказателнопроцесуалния кодекс от президента Георги Първанов като "пореден опит да се забавят желаните реформи, които се очакват от 20 години".

Министерствата, които се водят собственици на държавни компании, да направят бърз преглед на предприятията, които попадат в забранителния списък за приватизация.

Това е поискал с официално писмо до колегите си министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, съобщава днес "Монитор".

Целта на този преглед е да бъде освободен допълнителен приватизационен ресурс от държавата, съобщили от икономическото ведомство.

46 хил. зрители за три дни: сред българските филми, заснети и пуснати на екран след 1989-а, вече винаги ще има един "равнис", по който да се мери сполуката им - "Мисия Лондон", пише "Сега".

46 хил. е един от най-добрите резултати за премиерен уикенд в последните години и съвсем малко по-нисък от постижението на "Аватар" (48 000), отбелязва изданието.

Киното в България все още не е успешен бизнес, но има сигнали, че ще стане, коментира "Капитал". Изданието отбелязва, че с 2,74 млн. лв. филмът се е превърнал в българската лента с най-висок бюджет.

27,4% от българите не са прочели нито ред от книга през миналата година, а 14% смятат, че изобщо не е нужно да купуват литература.

Данните от националното представително проучване "Читателски практики в България днес" на "Алфа Рисърч" са публикувани във в."Сега".

Четящите се оказали по-активни в граждански инициативи, а нечетящите - на избори.

Източник: в. "Труд"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Chistim-otpuski-do-kraya-na-2011-g-158489
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.