Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ансамбъл "Варна" чества половин век на сцена
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 29.04.2010Коментари ()825
Фолклорният танцов ансамбъл „Варна" ще отбележи своя 50 годишен юбилей с концерт- спектакъл. Под мотото „Ненаиграли се ..." танцьорите ще зарадват почитателите си от 19 часа в петък вечер в зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

За 50-те години на своето съществуване ансамбъл„Варна" е изнесъл около 2200 концерта пред над един милион зрители от повече от 30 страни на 5 континента. Телевизионни записи и документални филми са реализирани и излъчени освен у нас и във Франция, Англия, Германия, Бразилия, Белгия, Черна гора и Норвегия. През своята половинвековна история Фолклорният танцов ансамбъл „Варна" е записал 45 участия в национални и международни фолклорни фестивали, от които неизменно се е завръщал с най - престижните отличия.

Фолклорният танцов ансамбъл „Варна" със своите формации - детска, младежка и за ветерани е едно истинско училище по българщина. През тези вече 50 години история през ансамбъла са минали над 500 самодейци. Днес да познават и обичат българския фолклор тук се учат внуците на основателите. През всичките тези години школата на ансамбъла е едновременно дом, семейство и училище по фолклор и родолюбие за много хора.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Ansambul-Varna-chestva-polovin-vek-na-scena-159676
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.