Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Милионерите във Варна намаляват, тази година те са седем
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 30.04.2010Коментари ()9863
© Varna24.bg
Седем варненци са декларирали над 1 млн. лева в годишните си декларации за облагане на доходите от 2009 година, съобщиха от НАП-Варна. През миналата година над 1 млн. лева доходи са посочили 11 души.

Днес е последният срок, в който гражданите могат да подадат годишната си декларация за облагане на доходите от 2009 г. От приходната агенция призовават гражданите, които ще представят документите си в последния ден, да са подготвени, че може да чакат на опашки и да не бъдат обслужени бързо.

До края на деня в офиса на НАП-Варна ще се приемат декларации без прекъсване за обедна почивка и при необходимост работното време ще бъде удължено, докато бъдат обслужени всички чакащи клиенти.

На 30 април изтича още един важен срок за самоосигуряващите се лица, напомнят данъчните. Тогава те трябва да подадат декларация образец № 6. Тя съдържа данните за дължими осигурителни вноски на самоосигуряващите се лица. До 30 април самоосигуряващите се лица трябва да представят справки № 1 и № 2 от годишната данъчна декларация за облагане на доходите. Справки 1 и 2 служат за определяне на окончателния размер на осигурителния доход и окончателния размер на дължимите от тях задължителни осигурителни вноски.

Повече информация и консултации за попълване на всички видове данъчни и осигурителни декларации може да се получи от информационния център на НАП на телефон 0700 18 700, на цената на един градски разговор. Кол центърът на приходната агенция ще работи с удължено работно време до края на данъчната кампания - от 8,00 до 18,30 ч. Образци на декларациите, указания за попълването им и инструкции за плащане на дължимите данъци и осигуровки могат да се видят в сайта на НАП www.nap.bg.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Milionerite-vuv-Varna-namalyavat-tazi-godina-te-sa-sedem-159921
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.