Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаните сводници поискаха съд във Франция
Автор: Екип Varna24.bg 15:28 / 04.05.2010Коментари ()1186
© Varna24.bg
Съгласие за доброволно предаване на френските власти изразиха днес пред Варненския окръжен съд Ариф Мазламов от Долни Чифлик и Румен Христов от Варна. Двамата бяха задържани под стража миналата седмица на основание ЕЗА, издадена от зам.прокурор при Окръжен съд в Марсилия. Българите се разследват за участие в престъпна група, създадена за сводническа дейност с отегчаващи обстоятелства и множество лица, принуждавани да проституират на територията на република Франция.

Пресслужбата на съда припомня, че в началото на 2008 година специализираните френски служби са получили сведение за широка и активно действаща мрежа за проституция в Ница. Следствените действия установили, че само от лятото на миналата година от Ница до България и в Германия са изпратени близо 300 000 евро. Парите пристигали чрез Western Union до около 20 лица, живеещи предимно в района на Варна и свързани с мрежата за проституция. Голяма част от жените, принуждавани да проституират били от Варна. Компетентните френски власти твърдят, че и сводниците на момичетата били от морската столица на България. Разследват се и други лица, извършили сводническа дейност във Франция в периода от началото на 2006 до 19 април тази година.

Днес съдът запозна Мазламов и Христов с гаранциите, изпратени от компетентните френски власти, според които след приключване на разследването и на съдебния процес, ако двамата бъдат осъдени ефективно, могат да изтърпят наказанията си в България. Мъжете поискаха по-скоро да бъдат предадени във Франция, за да съдействат за разкриването на обективната истина. Ако не оттеглят в следващите три дни съгласието си за доброволно предаване, могат да бъдат изпратени още в следващите 10 дни.




Още по темата: общо новини по темата: 4
27.04.2010 »
26.04.2010 »
26.04.2010 »
26.04.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zadurzhanite-svodnici-poiskaha-sud-vuv-Franciya-160817
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.