Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първа езикова с най-много награди "Варна"
Автор: Екип Varna24.bg 13:49 / 12.05.2010Коментари ()1076
©
Бивши и настоящи ученици от
1 ЕГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Първа езикова гимназия събра три награди „Варна" след последния преглед на номинациите преди окончателното им гласуване от местния парламент. Отличията са за учител и ученик на годината в хуманитарната област - съответно Павла Иванова и Десислава Петрова, както и за колектив на годината. С две награди „Варна" пък ще се закичи Математическата гимназия. Те са за ученици на годината в природо-математическата област и в областта на спорта - Виктория Христова и Ани Крумова.

В останалите категории награди ще вземат учителите: Валентина Тончева (ЦДГ №8), Даниела Георгиева (СОУ „Н. Геров"), Антонина Христова (Съюз на физиците), Николай Докторов (ОУ „А. Страшимиров"), Анастасия Нейкова (СУ „Г. Бенковски"), Дияна Койчева (ВТГ „Г. С. Раковски") и колектив на годината в системата на предучилищното възпитание - ОДЗ №10 „Приказка". При учениците награда ще вземе и Мартин Попов от НУИ „Д. Христов" в областта на изкуствата.

Известно затруднение при обсъждането на номинираните специалната комисия, назначена от кмета и заседавала в понеделник, е имала единствено по отношение на кандидатурите за учител на годината в областта на изкуствата, като с почти равни шансове са били Ирен Димитрова от НУИ, Ганчо Ганчев от ОДК и Николай Докторов. На заседанието на комисията по наука и образование към Общинския съвет днес надделя последният, тъй като работи в масово училище.

Друга любопитна подробност от предварителната селекция на номинираните за награда „Варна" се оказа новопоявила се кандидатура за учител на годината в областта на спорта. От кумова срама, или по друга причина в списъка с предложения за наградата, публикуван на сайта на общинската образователна дирекция, със задна дата се появи конкуренция на майката на спортния министър. Ден преди заседанието на комисията, в неделя тя все още бе единствената номинирана.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Purva-ezikova-s-nai-mnogo-nagradi-Varna-162468
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.