Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отново дете в критично състояние в МБАЛ "Света Марина"
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 17.05.2010Коментари ()2898
©
Три годишно дете вече шести ден е в реанимацията на Варненската болница „Света Марина". Направена е операция, след която настъпват усложнения. Родителите казаха, че не са били уведомени какво се е случило със сина им и допускат, че състоянието на детето е следствие на лекарска грешка.

Малкият Красимир постъпва в болницата на 11 май за планова операция.

"Убедиха ни, че е нормална операция, за дете била по-сложна, но ни казаха, че и друг път са правили такива операции и няма проблем. Ехинококова киста на белия дроб имаше детето. „Проблемите ги разбираме чак късно на другата вечер, детето вече е постъпило в КАРИЛ", сподели бащата на Красимир Петър Милков.

Родителите нямат информация къде е синът им и какво е състоянието му повече от 24 часа. Случайно виждат хирурга в коридора и той им казва само, че всичко е наред. Родителите обаче чуват друго.

"Случайно разбрахме от други лекари, които си говореха, те не знаеха, че ние сме родителите. Това става вече късно на другия ден, че имало критичен случай с дете на белия дроб ги чухме като си говорят, че имало някаква грешка по време на операцията", допълни бащата.

Едва тогава се разбира, че състоянието на детето е било критично. Днес малкият Красимир все още е в реанимация, но животът му вече извън опасност.

"Не сме го виждали, но ни казват че е добре. Имах чувството, че искам аз да умра, отколкото детето ми. Не искам дори да говоря за чувството. Не мога", каза майката на момченцето Росица Илиева.

От МБАЛ "Света Марина" казаха, че състоянието на детето било нормално след такава операция, но оставиха без коментар обвиненията на родителите за допусната лекарска грешка.

Източник: bTV




Още по темата: общо новини по темата: 26
17.10.2016 »
07.04.2016 »
29.05.2015 »
20.01.2012 »
10.10.2011 »
14.06.2011 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Otnovo-dete-v-kritichno-sustoyanie-v-MBAL-Sveta-Marina-163643
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.