Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оправдаха лекар за смъртта на пациент
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 21.05.2010Коментари ()992
©
Психиатърът Стефан Райнов от МБАЛ „Света Марина" бе оправдан от Варненския окръжен съд по обвинението, че е причинил смъртта на свой пациент. Лекарят бе обвинен, че не е осигурил адекватно лечение на Петър П.

Докторът работил като началник на психиатричното отделение към болницата. По обяд на 6 октомври 2006 г. в лечебницата бил приет 57-годишният Петър, за когото било установено, че страда от психично заболяване. На 17 октомври състоянието на Петър се влошило рязко. Той имал изострено дишане и хрипове.

Според обвинението д-р Райнов не се консултирал със свои колеги от други отделения за състоянието на Петър. След хоспитализирането самият д-р Райнов разрешил на пациента свободен режим, при който да може да излиза от болницата.

При една от разходките си Петър се строполил мъртъв пред болницата, а трупът му бил открит на другата сутрин. Аутопсията установила, че причината за смъртта била изострена двустранна пневмония. Съдът прецени, че д-р Райнов е действал според задълженията си и няма вина за смъртта на пациента.

Източник: в. "Позвънете новини"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Opravdaha-lekar-za-smurtta-na-pacient-164611
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.