Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новоназначен чиновник ядоса местни хотелиери
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 21.05.2010Коментари ()779
© Varna24.bg
Новоназначеният директор на варненското звено на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Илиян Станоев ядоса местните хотелиери със своя забележка за курортните такси. На работна среща във Варна браншовиците бяха уведомени от шефа на КЗП Дамян Лазаров, че започват ежедневни проверки на хотелските регистри и вписаните в тях нощувки. „Влизаме в хотелите на случаен принцип, гледаме какво пише в регистъра. После избираме няколко стаи и проверяваме има или няма в тях туристи", посочи Лазаров.

Целта на проверките е да могат потребителите при евентуално недоволство да правят рекламации на услугата. „Не са ли записани в регистъра клиентите, трябва да намерят свидетели, които да удостоверят, че са ползвали даден хотел, за да могат да си търсят правата", уточни шефът на КЗП. Докато той обясняваше процедурата, подчиненият му Станоев взе думата, за да изтъкне, че заради проверките на регистрите, хотелиерите ще бъдат стимулирани да плащат курортните си такси, с които щели да се пълнят общинските бюджети. Изказването мигновено провокира споглеждане между браншовиците.

„Искам да отправя забележка към г-н Станоев, че не сме се събрали да мислим как да пълним бюджета на общината. Отделен е въпросът как се харчи курортната такса, която внасяме. Едва ли не хотелиерите сме се наговорили да не си плащаме", ядоса се председателят на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци Георги Щерев. Станоев замълча, а шефът на КЗП Дамян Лазаров подчерта, че комисията не се занимава с курортните такси.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Novonaznachen-chinovnik-yadosa-mestni-hotelieri-164620
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.