Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ген. Атанасов: Най-силна е контрабандата във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:04 / 21.05.2010Коментари ()1760
© Varna24.bg
Да, има политическа протекция над контрабандата с цигари и тя е от страна на БСП. Това заяви бившият директор на Националната следствена служба ген. Атанас Атанасов.

Не трябва да ги слушаме какво приказват. При БСП е важно какво се случва под водата, а не на повърхността, допълни генерала. Контрабандните канали бяха възстановени и функционираха под ръководството на две лица, които бяха на възлови позиции в митниците. Тези хора бяха отстранени от митниците, но техните канали не бяха прекъснати. Става въпрос за Цайса и Марадоната, обясни генерал Атанасов.

Най-силна е контрабандата във Варна, продължи Атанас Атанасов. Според него министър Цветан Цветанов няма точна информация, за това какво се случва там. А именно, че областни управители там са бивши офицери от ДС, така че явно схемата им работи, обясни ген. Атанасов. И посъветва министър Цветанов да пипне там.

Окръжния прокурор на Варна, генералът определи като едно от децата на Филчев. Тоест много съмнително лице.

Що се отнася до информациите, изнесени от БСП, че 46% от цигарите в България са контрабандни, Атанас Атанасов забеляза, че червените са доста добре информирани, може би повече дори и от правителството. Това е доста показателно, отбеляза Атанасов.

Що се отнася до висшите държавни служители, генерал Атанасов изрази мнение, че те трябва да бъдат проверявани за лоялност.

Не може хора, които въртят далавери да са на такива позиции като висши съдии и никой да не ги проверява, категоричен беше Атанасов.

Никой не проверява и депутатите. През 1984 година Волен Сидеров е бил обвиняем за изнудване и обсебване на чуждо имущество, съобщи генерал Атанасов. Как е приключило това дело, какво се е случило? А днес Сидеров контролира ДАНС. Някой ще проверили тези обстоятелства? И сега той ще ми раздава оценки, разгневи се генерала.

Източник: Pro.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Gen-Atanasov-Nai-silna-e-kontrabandata-vuv-Varna-164695
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.