Шеф Манчев призна кой е менторът му | ||||||
| ||||||
"Изключително интересно мероприятие, за да видим университетът къде е, защо е, къде са тенденциите, какво иска да направи. Изключително съм горд, че г-н Моллов ме покани в този прекрасен университет" - каза в интервю за Plovdiv24.bg шеф Манчев. Кулинарната култура в България е на добро ниво, но има и какво да се желае. "Всички продукти, които познаваме, трябва да ги развиваме и да даваме най-доброто от себе си. България като цяло е много благодатна на климат, на производство на продукти, на зеленчуци и какво ли още не. Въпросът е да ги развиваме максимално и да сме най-добрата градина в Европа. Аз вярвам в това. Защото сме били такива преди 1944 година" - смята той. Шеф Манчев сподели, че ще има нов сезон на "Кошмари в кухнята", а в момента се заснема новият сезон на "Черешката на тортата", който ще се излъчва по Нова телевизия. "Страхотни участници ще има, много предизвикателства и много интересни теми се развиват. "Черешката на тортата" е изключително хубаво предаване и позитивно" - разкри в интервюто. Топ готвачът призна, че душата му се пълни, когато участниците в кулинарните предавания правят нещата със сърце и душа. Не пожела обаче да сподели какво го изнервя. Приема за свой ментор Анди Цал от Швейцария, който има звезда "Мишлен", но се учи и взема идеи и от други хора. Когато разберем, че сме зеленчувата градина на Европа, когато продуктът, който произвеждаме, е издигнат в култ, тогава бихме имали "Мишлен" ресторант. Ще се превърнем в най-добрата кулинарна дестинация, когато и индустрията разбере това, смята шеф Манчев. Цялото интервю гледайте в прикаченото видео! |