Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нашествия от жаби блокират пътища в Гърция
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 29.05.2010Коментари ()681
Вече трети ден властите в Северна Гърция се борят с оргомни нашествия от жаби. Хиляди от тях се появиха по магистрала "Егнатия", свързваща Солун с турската граница на река Марица, което причини най-малко три катастрофи. Пътните власти затварят и отварят периодично пътната артерия, за да дадат възможност на земноводните да преминат.

Междувременно сеизмолози предупредиха, че такова голямо нашествие на жаби предвещава сериозно земетресение в Турция или Гърция. Според тях има пряка връзка между жабите и сеизмичната активност, което означава, че е много вероятно в следващите 24 часа да има земен трус в района. Големи миграции на жаби е имало дни преди земетресението в Акуила, Италия от миналата година, както и преди това в Китай от май 2008 г.

Според зоолозите пък ежегодните жабешки миграции в края на май са напълно нормално явление. Според професор по зоология в Аристотелевия университет в Солун в периоди след дъждове и в райони с много водни басейни жабите излизат по пътищата и се отправят към нивите, главно във вечерните и ранните сутрешни часове на денонощието.

Източник: Ekipnews



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Nashestviya-ot-zhabi-blokirat-putishta-v-Gurciya-166491
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.