Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Повдигат обвинение на Сергей Станишев до края на следващата седмица?
Автор: Екип Varna24.bg 10:17 / 29.05.2010Коментари ()896
© Varna24.bg
Очаква се до края на следващата седмица да бъде повдигнато официално обвинение на бившия министър-председател и лидер на БСП Сергей Станишев - това отбелязва "Ройтерс", като се позовава на информации в български медии, които пък цитират източници от СГП. Разследването срещу Станишев е достигнало до точка, която позволява внасянето на обвинителен акт в съда. По-рано през този месец градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че разследването е към края си.

"Ройтерс" припомня, че през октомври 2009 г премиерът Бойко Борисов разкри, че неговият предшественик Станишев в нарушение на закона е получил и впоследствие скрил доклад от ДАНС, съдържащ класифицирана информация за лица, оказвали негативно влияние върху функционирането на министерства и други държавни институции. Станишев е обвинен, че е укрил доклада, за да защити тези лица.

Според източници от прокуратурата на бившия министър-председател ще бъде наложена рекордна парична гаранция, за да остане на свобода - 100 хиляди лева. Това се налагало от високия обществен интерес към случая.

"Ройтерс" допълва, че Станишев е разследван и за прикриване на организирани престъпни групи, пране на пари, злоупотреби със средства от европейските фондове и за нехайство и небрежност към нередностите в Държавната агенция за национална сигурност.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Povdigat-obvinenie-na-Sergei-Stanishev-do-kraya-na-sledvashtata-sedmica-166495
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.