Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Очаква ни нов скок на цената на парното
Автор: Екип Varna24.bg 10:04 / 02.06.2010Коментари ()1251
© Varna24.bg
Увеличение на парното с минимум 22,5% (93,94 лв. на мегаватчас без ДДС) се очаква във Варна от 1 юли, ако бъде приет проектодокладът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, представен в открито заседание в присъствието на представители на топлофикационните дружества вчера.

В предложената цена не е включено очакваното поскъпване на природния газ от 1 юли 2010 г. Ако обсъдените вчера цени от комисията се запазят и увеличението на природния газ е около 15%, върху обявените цени ще трябва да се прибавят още около 10 процента.

Държавата обаче е решена поскъпването конкретно за Пловдив и София да е не повече от 15%. За останалите големи градове ще се правят допълнителни разчети.

От комисията са решили да смекчат шока за гражданите като орежат средствата за ремонти по мрежата и инвестиции на топлофикациите. Те обаче контрират, че така рискът от аварии се увеличава значително.

В края на следващата седмица комисията ще направи публично обсъждане на цените на парното и тока с представителите на синдикатите, работодателите и потребителските асоциации. Новите тарифи трябва да бъдат постановени до края на юни.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ochakva-ni-nov-skok-na-cenata-na-parnoto-167446
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.