Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дървета убийци дебнат в градинките
Автор: Екип Varna24.bg 10:20 / 02.06.2010Коментари ()11440
© Impact Press Group
Старо изсъхнало дърво в градинката пред Летния театър във Варна застрашава живота на десетките майки с деца, които всеки ден се събират там. За това алармира варненски лекар, който вече е пострадал от дървото. Човекът преди ден минавал през градинката и върху него се стоварило изсъхнало парче от дървото. За щастие не било голямо и медикът се разминал без травми. Той се опасява обаче за децата, преминаващи в района.

Преди ден инцидент с дърво претърпя и 29-годишна варненка. Около 15 часа жената вървяла до общината. В градинката между сградата на администрацията и Историческия музей клоните на дърветата започват от много ниско. Минавайки покрай тях, гражданката се блъснала в клон на височина малко над 150 см от земята. Жената е горе-долу толкова високо и затова клонът се забил в главата й, на около 2 см над слепоочието. Въпреки силната болка и мигновено появилата се цицина първоначално тя посрещнала инцидента със смях. Няколко часа по-късно обаче се появили световъртеж и гадене и жената потърсила помощ в Спешното. След преглед и два рентгена се оказало, че има леко сътресение на мозъка.

„Вярно е, че там клоните са много ниско, но за да бъдат изрязани, трябва да се прави протокол, тъй като става дума за живи дървета", коментира шефът на общинската комисия за защита на населението Купен Пашов. По думите му, щяла да се предприеме санитарна сеч в района, но все още не било ясно кога. За опасното дърво пред Летният театър пък Пашов се ангажира да изпрати екип да провери на място.

След силния вятър във Варна дърво е паднало в Аспаруховия парк. Общински екипи са изпратени да разчистят, няма пострадали, каза шефът на общинската комисия. Паднало дърво по бул. „Приморски" пък е разчиствал екип на „Гражданска защита". Сигналът дошъл около 17 часа след разразилата се във Варна буря. Клони и дървета са премахвани и на улиците „Петко Каравелов" и „Македония". На втората имало и потрошени и затиснати 3 автомобила. Спасители от дирекцията са транспортирали и болен човек от дома му в местността Боровец до линейка, която не е можела да достигне заради нападалите клони.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Durveta-ubiici-debnat-v-gradinkite-167461
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.