Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
План за строеж на над 100 апартамента в "Златни пясъци" отхвърлиха общинари
Автор: Екип Varna24.bg 15:45 / 02.06.2010Коментари ()1210
© Varna24.bg
Комисията по архитектура отхвърли предложението на кмета на Община Варна Кирил Йорданов за съгласуване План за регулация и застрoяване на имот от 11 000 кв.м. в КК "Златни пясъци". Проектът включва издигането на 5-етажна сграда, която ще осигури около 160 апартамента. В плана присъстват басейн и трафопост.

Първоначално председателят на комисията Владимир Тонев изказа задоволство, че колкото повече нови собственици има, толкова повече данъци ще влязат в общината. Впоследствие той и останалите съветници се присъединиха към мнението на Красимир Маринов от партия "Отечество", че пречиствателната станция в комплекса вече е с изчерпан капацитет. С този довод общинарите отхвърлиха предложението на кмета.

Две други предложения на кмета за съгласуване План за застрояване и регулация на имоти в комплексите "Св. Св. Константин и Елена" и "Златни пясъци" бяха върнати до администрацията.

Охвърлено бе и предложението на кмета за съгласуване на План за регулация и застрояване в к.к. "Св. Св. Константин и Елена". Доводът на общинските съветници беше, че имотът, който се намира на "Кабакум", засяга други имоти, при които няма изградена инфраструктура и се налага отчуждаване.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Plan-za-stroezh-na-nad-100-apartamenta-v-Zlatni-pyasuci-othvurliha-obshtinari-167596
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.