Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заблуждаващи пътни табели бъркат шофьорите във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 08.06.2010Коментари ()7933
© Varna24.bg
На някои места в община Варна пътните табели заблуждават шофьорите. На влизане в к.к. "Златни пясъци" от Балчик табела предупреждава, че пътят към Варна е направо след светофарната уредба. Ако се следва знака обаче се влиза в курорта, а след това се продължава по път, който одавна е затворен поради свлачище и е непроходим. По главния път, който се използва от всички шофьори за да се стигне до центъра на Варна обаче е оказано, че той води едивнствено до кв. "Виница".

По този начин много туристи, най-вече румънци, които пътуват с колите си се заблуждават и са принудени да спират на забранени за това места. По този начин се затруднява движението, в някои случаи се стига и до катастрофи. В самия град Варна, някои от табелите също подвеждат шофьорите.

Пример за това е знакът който указва пътя за Балчик на влизане от Варна в от АМ "Хемус". Така целия трафик за Балчик се насочва през центъра на града, като не е показан много по-прекия и безконфликтен път от кръстовището на летище Варна през гр. Аксаково. След тежката зима много от пътните знаци във Варна бяха унищожени, като част от тях и в момента се възстановяват. Често обаче липсват знаци, указващи посоката на движението. Това се наблюдава най-вече в малките еднопосочни и тесни улички в центъра, където често разсеяни шофьори карат срещу движението.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zabluzhdavashti-putni-tabeli-burkat-shofyorite-vuv-Varnensko-168989
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.