Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Турски кандидат-студенти напират за Военноморското
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 17.06.2010Коментари ()7067
© Varna24.bg
650 души ще бъдат приети във Висшето военноморско училище /ВВМУ/ "Н. Вапцаров" във Варна през учебната 2010/2011 година, съобщи пред журналисти днес заместник-началника на учебното заведение проф. Боян Медникаров. 25 от тях ще бъдат курсанти за военноморските сили. 100 места са отпределени за чуждестранни студенти в цивилните специалности. Те се заемат предимно от турски кандидат-студенти, каза проф. Медникаров. Той поясни, че те са извън Европейския съюз и заплащат скъпо за обучението си във военноморското училище.

Кадрите, които завършват ВВМУ продължават да бъдат изключително търсени, каза още зам.-началника на университета. Той посочи, че на световния пазар има огромен недостиг на морски офицери в порядъка от 45 000 до 60 000 души.

Предизвикателствата пред морското образование остава въвеждането на единни стандарти за квалификация, както и подготовката на кадри в условията на постоянно навлизащите нови технологии, комантира проф. Медникаров.

Той е един от лекторите на Националната научно-практическа конференция "Предизвикателствата пред морското образование, наука и квалификация на кадри и подкрепа на морския бранш за формиране и реализиране на морската политика на Република България", която стартира в морската столица.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Turski-kandidat-studenti-napirat-za-Voennomorskoto-171257
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.