Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Най-евтино било на плажа във Варна, ето как вървят цените в останалите ни курорти
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 18.07.2023Коментари ()11762
© bTV
Наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие остава без промяна. Репортерите на bTV Йордан Фотев и Елеонора Дъбова проверяват каква е цената на сянката по морето и скъпо ли е да се разхладиш с напитки и сладоледи на плажа.

Северното Черноморие е с разумни стойности за чадър и шезлонг, но въпреки това туристите са малко. В курорта "Албена“ шезлонг с чадър е 14 лв. – всеки артикул е по 7 лв. Малко по-скъпо е в курорта "Златни пясъци“ – там всеки артикул е по 12 лв. докато в курорта "Св. св. Константин и Елена“ цената на плажните принадлежности е между 8 и 10 лв. за артикул.

Най-евтино е на плажа във Варна – плаща се по 5 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. Идентични са и цените в Бяла, най-южният град във Варненска област.

"За поредна година цените са без промяна. Във варна комплекта "чадър и два шезлонга“ е 15 лв., а на "Св. св. Константин и Елена“ цените на артикул са между 8 и 10 лв. Смятам, че на фона на инфлацията, която беше отчетена тази година, тези цени са достъпни. За съжаление обаче не отчитаме голям ръст на туристи от вътрешността на страната“, обяснява Андрей Василев, който е представител на концесионера във Варна и на "Св. св. Константин и Елена“.

Според него това лято няма и голям наплив от страна на румънските туристи. Андрей Василев се надява, че картината ще се промени през август, когато хората масови излизат в отпуска. Той обаче отчита, че обедняването на хората и слуха за замърсяването на морската вода са оказали влияние върху туристопотока тази година.  

Южното Черноморие се отличава със съществена ножица в цените на плажните принадлежности. На северния плаж в Бургас цените са 1,20 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. В най-големият курортен комплекс – "Слънчев бряг“, положението е различно – там плажуващите трябва да си приготвят до около 10 лв.

"Така сме заложили цените още при подаването на офертата и се придържаме към договора си през целия период на концесията. Трудно се поддържа плажа с тези цени, но ние все пак успяваме да го правим“, концесионерът на плажа "Бургас-Север“ Симеон Цветков.

Според него сезонът също е по-слаб от предходния. В самият град Бургас туристите са от вътрешността на страната, докато по-курортите отдъхват предимно чужденци.



Още по темата: общо новини по темата: 1242
01.07.2024 »
05.02.2024 »
30.11.2023 »
23.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
предишна страница [ 1/207 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Nai-evtino-bilo-na-plazha-vuv-Varna-eto-kak-vurvyat-cenite-v-ostanalite-ni-kurorti-1756796
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.