Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненци след ремонт на улица: Сега е по-тясно от преди, а паркоместата са по-малко
Автор: Екип Varna24.bg 14:43 / 23.08.2023Коментари ()9384
©
Ненужен ремонт и недоволни граждани. Подобно обобщение е валидно за голяма част от тазгодишните ремонтни дейности във Варна. Хора, живеещи на ул. "Под игото“ №5, сигнализираха за поредните недомислици пред "Граждани на квартала". Само преди месец ремонтът на улицата приключил, а проблемите едва сега започват, твърдят те.

Северина Димитрова Николова разказва повече за ситуацията. Тя подчерта, че поначало ремонт не е бил необходим, улицата и тротоарите са били здрави, имало е само един кърпеж, но общото състояние било добро. Въпреки това улица "Под игото“ попаднала в плана за ремонт и хората се надявали на положителни резултати.

Реалността обаче се разминава с техните очаквания. Днес улицата е по-тясна от преди, паркоместата са по-малко, не са маркирани, а нивото на тротоара е вдигнато, което създава предпоставки за наводнения при проливни дъждове.

Единственото място, откъдето водата може да се оттича, са градинките около блока. Те също са пострадали от ремонтните дейности, защото до бордюрите има излят бетон, който е покрил пръстта и там вече нищо не може да се засади.

Около самите бордюри на места са се образували ровове.

Живеещите са загрижени, че малки деца могат да паднат там и да се наранят. Те с притеснение очакват есенните дъждове, защото се опасяват от лошо оттичане. Според Северина насъбралата се вода може да отиде само и единствено към основите на блока.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-sled-remont-na-ulica-Sega-e-po-tyasno-ot-predi-a-parkomestata-sa-po-malko-1797778
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.