Защо алуминиевото фолио има две различни страни и коя за какво се използва | ||||||
| ||||||
В последния етап от производството двата слоя фолио преминават през валяк едновременно. Страната, която влиза в контакт със силно полираната стоманена ролка, става лъскава, докато другата страна остава матова. Тази характеристика не засяга основното представяне на филма, но за мнозина се превърна в обект на любопитство и размисъл. Когато става въпрос за кухня и домакинска употреба, няма ясни правила за това в каква посока трябва да се обърне. Както матовата, така и блестящата страна ще свършат работа в повечето ежедневни ситуации. Някои производители на незалепващо алуминиево фолио обаче посочват, че максимална ефективност се постига, когато храната се постави от матовата страна и се увие в нея. В крайна сметка изборът на фолиева страна зависи от предпочитанията и навиците на всеки отделен човек. Независимо коя страна използвате, алуминиевото фолио остава полезен инструмент в кухнята и домакинството, помагайки за ефективното приготвяне и съхранение на храната, пише bTV. |