Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Клошари окупираха имот на военните
Автор: Екип Varna24.bg 11:55 / 02.08.2010Коментари ()1762
© Impact Press Group
Клошари превзеха военен имот на пъпа на квартал "Чайка". Нощем бездомниците често си устройвали шумни оргии и не оставяли на мира живеещите в съседните блокове. Масивната къща на Войнтех струва стотици хиляди левове. Клошарите разбили металната решетка и вратата и се настанили в стаите, които в момента са претъпкани с боклуци.

Повреден е водопроводът в мазите. И в момента шурти силна струя вода. Дълбочината е над 50 сантиметра. Къде попива насъбралата се вода, не е ясно, но не е изключено да стигне до мазите на съседните кооперации. Пенсионери коментираха, че се страхуват бездомниците да не донесат зарази. Дори от бегъл поглед се вижда, че ако се ремонтира и преустрои къщата, може да се използва за детска градина.

Пред нея има и голяма зелена площ. В миналото къщата е била стрелбище. По-късно е отдавана под наем за магазин и сладкарница. Била е обявена за продан, но най-вероятно заради високата цена не се намерили купувачи. Живеещите в района подозират, че сградата е оставена на клошарите, за да се обезцени и някой да я купи изгодно. Преди дни военният министър Аню Ангелов коментира по Нова телевизия, че част от ненужните военни имоти ще бъдат предадени на общините. Дано къщата на пъпа на "Чайка" да стане общинска и да се използва.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kloshari-okupiraha-imot-na-voennite-181817
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.