Разработва се бира на прах | ||||||
| ||||||
Идеята е на Щефан Фритше, изпълнителен директор на компанията, която произвежда бира от над 400 години. В изминалите две екипът работи по формулата на бирения прах. Средностатистическият германец консумира 90 литра бира годишно и по този показател се нарежда на четвърто място в Европа. Начело на класацията е Чехия. А в Германия има дори закон за чистотата на бирата, по силата на който в сместа се допуска да има само хмел, малц, вода и мая.Фритше обаче насочва бизнеса си и към иновациите, съобщава NOVA. Пивоварната пази в тайна съставките на бирения прах. А директорът твърди, че прахът ще намали разходите за износ на германско пиво, тъй като бутилките ще бъдат премахнати. Това щяло да окаже благотворно влияние и върху околната среда. |