Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кирил Петков след преговорите с протестиращите: Много съм щастлив, че стигнахме до този краен резултат
Автор: Самуил Иванов 19:29 / 03.10.2023Коментари ()820
© Фокус
Днес показахме, че правителството може да преговаря със социалните партньори по начин, по който да се постигне резултат. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след близо седемчасовите преговори между представителите на властта, депутати от управляващото мнозинство и опозицията с протестиращите енергетици и миньори, предаде репортер на "Фокус“.

"Академик Денков наистина показа лидерство днес и ние, като политически партии го подкрепихме, но той показа, че наистина се грижи за хората и хората, които се съмняваха какви са неговите мотиви са вече абсолютно убедени, че той мисли най-доброто за всички тях", заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

"Много съм щастлив, че стигнахме до този краен резултат и както при земеделците, така и при енергетиците, се вижда, че когато това правителство работи само с една цел - да има краен резултат за хората, които очакват да имат по-добър живот, това може да бъде постигнато", каза още Петков.

На въпрос ще бъдат ли изтеглени териториалните планове, които правителството изпрати в края на миналата седмица до Европейската комисия, Петков отговори така: "Териториалният план, както е формулиран в момента, имаме три месеца да се допълва, моделира, по някакъв начин да се направи така, че да е максимално адекватен и за българската енергетика, и за Брюксел".

Бившият премиер заяви, че през цялото време на разговорите "Възраждане" и "Има такъв народ" са се опитвали да насочват настроението на протестиращите към искането на оставката на правителството.



Още по темата: общо новини по темата: 157
06.06.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
25.04.2024 »
25.04.2024 »
25.04.2024 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Kiril-Petkov-sled-pregovorite-s-protestirashtite-Mnogo-sum-shtastliv-che-stignahme-do-tozi-kraen-rezultat-1846829
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.