Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 100 варненски младежи се включиха в "Похода за свобода" срещу трафика на хора
Автор: Екип Varna24.bg 16:36 / 14.10.2023Коментари ()1626
© БНР
Повече от 100 младежи от варненските училища се включиха в инициативата "Поход за свобода“ срещу трафика на хора, който се провежда в шест града в страната. Те са облечени в черни тениски с надпис "Днес още има робство“. Шествието започна от входа на Морската градина и завърши на площад "България“. "Поход за свобода“ е ежегоден глобален ден за повишаване информираността и действие на местно ниво срещу различните прояви на съвременното робство, съобщи Радио Варна.

По думите на Димитър Василев – секретар на местната Комисия за борба с трафика на хора към Дирекция "Превенции“ в Община Варна, най-разпространените в света форми на трафик са сексуалната и трудовата експлоатация. Хората трябва внимателно да проверяват предложенията за работа, ако са станали обект на трудова експлоатация, могат да подават сигнали на Националния телефон за борба с трафика на хора - 0800 20 100. Той работи денонощно седем дни в седмицата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-100-varnenski-mladezhi-se-vklyuchiha-v-Pohoda-za-svoboda-sreshtu-trafika-na-hora-1859057
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.