Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Десетки варненци посрещнаха днес "Ориент експрес"
Автор: Екип Varna24.bg 17:40 / 31.08.2010Коментари ()1051
© Impact Press Group
Десетки варненци посрещнаха днес влака "Ориент експрес". Това разказа инж. Иван Докторов директор на ж.п. гарата в морския град. Легендарният влак, описан от Агата Кристи в романа "Убийство в Ориент експрес" пристигна във Варна днес в 16.15 часа на четвърти коловоз. Там го чакаха десетки варненци, туристи и медии. Луксозната влакова композиция пристигна във Варна точно по разписание. Тази година пътниците на "Ориент експрес" са около 100-ина души. В момента влакът изтеглен от коловоза, за да се зарежда с вода и след 20.00 часа отново ще бъде спуснат и варненци ще имат възможност да го видят около 20 минути преди да замине за Истанбул, която е и последната спирка на луксозната влакова композиция.

Луксозният влак представлява истински петзвезден хотел на релси, който се движи със скорост 100 километра в час и предлага на пътниците си една незабравима екскурзия между Франция и Турция на цена, достигаща 6000 евро. За обикновено купе с двама пътници всеки трябва да плати 6580 евро, като това включва всички посещения на ресторанта и други удобства. В известния като Венеция Симплон Ориент експрес има и "апартаменти", отново предвидени за двама, като екстрата естествено се заплаща - 9940 евро на човек за цялото пътуване. 3360 евро се доплащат от всеки пътник, желаещ да пътува сам в обикновено купе. Унгария и Румъния са предвидени като места, където туристите ще видят най-много красоти.

За първи път "Ориент експрес" тръгва от Париж през 1883 г. Първоначално влакът се казвал "Express d'Orien", а през 1891 е преименуван на "Orient Express". Пътувал два пъти седмично по маршрута Париж-Страсбург-Мюнхен-Виена-Будапеща-Гюргево, където с ферибот се пресичал Дунав и се стигало до Русе. Легендарния влак тази година е започнала своето пътешествие на 27 август от Париж.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Desetki-varnenci-posreshtnaha-dnes-Orient-ekspres-188383
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.