Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разследван за трафик на хора остава в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 12.10.2010Коментари ()788
© Varna24.bg
Пейчо Пейчев, сочен за един от лидерите на 9-членната престъпната група за склоняване към проституция, трафик на хора, пране на пари и разпространение на наркотици във Варна, ще продължи да пребивава в ареста. Днес апелативният съд във Варна отхвърли като неоснователна жалбата на обвиняемия Пейчев, срещу отказа на Окръжния съд във Варна от миналата седмица да измени в по-лека определената му процесуална мярка за принуда.

Пресслужбата на съда припомня, 41 годишният мъж попадна в ареста на 13 Април тази година, заедно със сочените за организатори и лидери на групата - близнаците Красен и Светлин Иванови, със Стоян Стефанов, Христо Николов и Марин Йотов. Досъдебното производство спрямо престъпната група, в която влизат още Георги Василев, Иван Ямболов и Камелия Боева(всеки един от които търпи "домашен арест") е започнало в края на Юни миналата година под ръководството на Следствения отдел при Варненска окръжна прокуратура. Деветимата са привлечени като обвиняеми затова, че от октомври 2008 до 10 април 2010 година са участвали в престъпна група, организирана и ръководена от близнаците, създадена за склоняване към проституция и блудствени действия, трафик на хора, пране на пари и разпространение на дрога. Спрямо Георги /41год/, Стоян /20год/, Христо/28год/, Иван/23год./ и Камелия /47год./ има повдигнати обвинения за различен брой лица, склонявани към проституция и за организиране на трафика им. Според обвинението Пейчев /40год./ също е имал ръководни функции в групата, а Марин Йотов /24год/ е инкасирал "заработеното" от проституция и е отчитал парите на лидерите на организацията. Охранителите и шофьори Стефан Стефанов и Христо Николов са осъществявали силовите действия, заплахи и принуда спрямо проституиращите жени и травестити.

Днес въззивната апелативна инстанция сподели изводите на първоинстанционния съд, че от първоначалното задържане на обвиняемия Пейчев, до днес не са настъпили нови обстоятелства, които да мотивират съда да измени мярката за неотклонение в по-лека. И за тази съдебна инстанция е напълно обосновано предположението, че Пейчев е съпричастен към обвиненията, за които се разследва, заедно с другите участници в престъпното сдружение. Днес защитата му не представи никакви доказателства, които да променят изводите на съда. Що се отнася до здравословните проблеми, за които твърди защитата на Пейчев, съдът не получи никаква актуална медицинска документация, съобразена с изискванията на закона, която да констатира влошено здраве. Нещо повече. Всеки път след постъпването му в ареста, при деклариран здравословен проблем Пейчо Пейчев е бил консултиран или воден в болнично заведение.

Днес съдът припомни и друго обстоятелство. Въпреки, че вече е осъждан за престъпление от общ характер и се намира в изпитателния срок на това наказание, въпреки, че търпи "домашен арест" по висящо наказателно производство, и е подсъдим по друго наказателно дело, Пейчев е продължил с престъпната дейност Има свидетелски показания, според които той е изнудвал участници от престъпната група да му отчитат "спечелените" от травеститите пари. Всички тези обстоятелства, както и високата степен на обществена опасност на престъпната дейност, за която Пейчев е обвиняем, дават основание на съда за извода, че ако е на свобода той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.




Още по темата: общо новини по темата: 9
26.10.2010 »
01.06.2010 »
21.04.2010 »
20.04.2010 »
20.04.2010 »
14.04.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Razsledvan-za-trafik-na-hora-ostava-v-aresta-198269
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.