Тънкостите при пържене на цаца | ||||||
| ||||||
В повечето случаи замразената риба е леко осолена, така че не е необходимо да я осолявате. Ако се спрете на замразена цаца, не я размразявайте напълно, когато е наполовина замразена, тя се почиства лесно – само трябва да издърпате стомаха с палец и показалец и той лесно ще се отлепи. Ако рибата е много малка, не я почиствайте. Изплакнете добре и отцедете. Има няколко начина за пържене на цаца. Можете просто да оваляте рибата в брашно и да я изпържите в сгорещена мазнина до готовност. Или можете да направите смес от една част пшенично брашно и една част царевично брашно, добавете малко сол и разбъркайте добре. Потопете рибата в брашнената смес и изпържете, като внимателно я обръщате от време на време с решетъчна лъжица. Има и друг начин - с клечки за зъби. На всяка клечка за зъби нанижете по 5 рибки през очите, оваляйте в брашно и изпържете. Обръщането е по-бързо и лесно. Сервира се с клечки за зъби. Изберете този метод, ако държите на естетиката на пържените цаца. Много лесно и бързо ще изпържите цаца, ако използвате тиган с незалепващо дъно. Рибите се овалват в брашно и се нареждат в кръг отвън и отвътре, плътно един до друг. Поставете тигана на силен огън и залейте рибата с олио. След няколко минути покрийте тигана с чиния или капак, отцедете внимателно мазнината и с помощта на чинията или капака обърнете рибата и я върнете в тигана. Заливат се с отцедената мазнина и се пържат до готовност. Когато пържим цаца за какво да внимаваме? Когато пържите цаца, можете да следвате няколко съвета, за да я запазите цяла, хрупкава и вкусна. След като почистите и измиете рибата, отцедете добре. Преди да се сложи в тавата се поръсва с брашно. Ако първо намажете цялата риба с брашно, тя пуска вода, слепва се и става на каша. Пържат се в сгорещено олио. Предпочитайте пържене в тиган, а не във фритюрник. Така става по-вкусно. Сервирайте с много лимон и студена бира, съветват actualno.com. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1092 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/182 ] следващата страница |