Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Известна варненска поетеса гостува на Областна администрация
Автор: Димитър Щерев 15:57 / 06.03.2024Коментари ()1562
©
В навечерието на пролетта и в предверието на празника на жените Областна администрация – Варна покани своя екип и приятели на среща с поезията на Елица Виденова. Ели е автор е на 7 поетични книги, а стиховете от книгата "Яж ябълки и си мълчи“, които представи пред избраната публика, са й донесли награда "Варна“ за литература през 2013 г.

Бардът Асен Масларски изпя под акомпанимента на своята китара едни от най-красивите стихове на Елица и дори я провокира самата тя да изпее свой текст. Това си беше световна премиера за Елица Виденова.

Събитието, предназначено за всички ценители на красивото слово, бе под наслов "Когато във Рая те пусна, яж ябълки и си мълчи!". Насладихме се на един умален вариант на музикално-поетичния спектакъл "Бряг за завръщане", препратка към финала на едноименното стихотворение и заглавие на една от стихосбирките на Ели, която продължава да вярва, че не омразата, а любовта е движещата сила на живота ни

Елица Виденова има десетки публикации в местния и централния печат, както и в редица антологии. От 1998 г. е член на Съюза на българските писатели, член е на Международната академия на писателите (МАП) и Съюза на българските журналисти. Печелила е награди от регионални и национални конкурси за поезия, сред които националният конкурс за млади поетеси на името на Дора Габе през 1996 г. Стихотворенията й са превеждани и публикувани в престижни задгранични литературни издания на руски, украински, френски, полски, македонски, арабски, албански език. Има 25-годишен стаж като телевизионен и радиожурналист и редактор в БНТ, БНР, БТА и други електронни медии, и солиден управленски и административен опит. Била е директор на БНТ – Варна, и директор на БНР – Радио Варна. От 2017 г. е ръководител сектор "Връзки с обществеността“ в Икономически университет – Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izvestna-varnenska-poetesa-gostuva-na-Oblastna-administraciya-2030277
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.